Referat: Ramviks IF - Björna IF
Klar seger i premiären
2023-05-06 19:26

Det blev en klar seger i premiären borta mot Ramvik med 7-0 efter 6-0 i paus.

Premiärdags och det brukar föra med sig en viss osäkerhet vart man står. Men den oron skingrades rätt snabbt då vi tog tag i spelet direkt. Vi fick möjlighet att rulla boll som vi vill och målen började trilla in. 1-0 gjorde Desiree fri från höger kanten efter pass från Livia i den 11:e minuten. I den 15:e ökade vi på till 2-0 då Eira satte ett långskott i krysset, framspelad av Britta. Klockan tickade fram till matchminut 22 när Britta återigen stod för en framspelning, denna gång till Desiree som satte 3-0. Desiree gjorde sen 4-0 i den 30:e minuten efter pass från Cornelia. I den 34:e minuten var det Cornelias tur att göra mål, 5-0, framspelad av Eira. Halvlekens målkalas avslutades av Eira som klackade in ett inspel från Desiree. En halvlek där vi fick spela ut och rulla boll som vi vill, Ramvik hade inte mycket spel och bjöd oss på rätt stora ytor. Vi önskade lite mer tålamod i vårt anfallsspel till andra, inte stressa så mycket sista tredjedelen utan gärna etablera spel på offensiv planhalva.

Andra halvlek blev en rätt avslagen historia då vi är det klart bättre laget, Ramvik kommer knappt över halva plan och vi behöver inte ta i för fullt vilket avspeglar sig i spelet då det är lite slarvigt stundtals. Vi ökar på till 7-0 i den 50:e minuten när Cornelia tar sig från högerkanten och placerar in bollen. Vi kunde gjort dubbelt så många mål den här matchen, vi har tre ramträffar, missar en straff och många fina lägen. Vi lider med debutanten Tyra Persson som har två stolpträffar och en snygg nick men bollen ville inte in. Men vi kan inte annat än vara nöjda med dagens match. Mycket av det spel vi tränat på fick vi se i matchen, även om Ramvik bjöd på mycket ytor så utnyttjade vi det bra.