SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BJÖRNA IF
DAMLAG

Bollsta IK
1 - 2
Björna IF
Bollsta IK1 - 2Björna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 juni, 19:00
Plats:Bollstavallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 220201054
Samling:18:00
Vinst mot Bollsta 1-2
2023-06-21 00:13

I strålande solsken och högsommarvärme blev det till slut 3 poäng.

Ja värmen gjorde sig påmind även ikväll. Det kan ha varit den som visade sig under rmatchens första 22 min. Då vi kom ut alldeles för passiva och försiktiga, dålig rörlighet mot ett Bollsta som ställde upp präglade första halvan. Efter vätskepaus efter halva halvleken så blev det betydligt bättre där vi vinner bollar, dueller och styr spelet. Vi skapar ett antal chanser men bollen vill inte in. Men till slut så kommer.ledningsmålet, återigen efter hörna. Ella slår en perfekt hörna som Felicia vinner och bollen letar sig in i mål 41 min. Välförtjänt men det ska dock inte står sig, utan Bollsta lyckas kvittera då vi inte får.undan bollen i eget SO utan den letar sig in efter lite studsar hit och dit.

 

Vi snackar ihop oss och kommer ut fast besluten på att fortsätta på den inslagna vägen. Bollsta som nu väljer att sätta hög press lyckas störa oss emellanåt. Vi får då spela lite rakare och hitta högre upp i planen för att ta oss förbi första pressen och lyckas med det flera gånger vilket leder till några halvchanser. I min 55 så kommer till slut utdelningen då vi vinner boll på mittplan och spelvänder via Tyra till Britta på vänsterkanten som hittar Dessan som tar en liten revansch för de missade lägena i första och ger oss ledningen igen. Vi fortsätter att skapa några lägen när vi hittar bakom deras backlinje men fler mål uteblir.

 

I min 77 kom situationen som ändrade matchbilden. Ett högt pressande Bollsta stressar fram ett tillbaka spel där Ida L måste ta bollen med handen utanför SO. Rött kort men ett viktigt sådant då det annars varit öppet mål för Bollsta. Ida som för övrigt gjorde en bra och stabil match med sitt lugn där bak.

Desaan får ta på sig MV-tröjan och räddar den efterföljande FP:n. Sista kvarten får vi fokusera på försvarsspel då Bollsta satsar allt framåt. Tjejerna kämpar heroiskt tillsammans och lyckas reda ut det hela till 3 sköna poäng. 

 

Summeringen blir att vi får inte till vårt eget spel som vi brukar delvis på grund av den ojämna planen. Men vi löser dem utmaningar vi ställs inför och har spetskompetensen som krävs för att vinna ändå. Kampviljan som vi visar när det behövdes blir avgörande. 

 

Matchens stjärnor:

3 Ella

2 Vera

1 Dessan

 

Nu tränar vi på en vecka innan vi avslutar våren med 3 matcher på 6 dagar 29/6, 1/7 och 4/7.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 15:00
1 - 2  
Tor 16/5 19:15
1 - 6  
Tis 7/5 19:00
0 - 6  
Tor 2/5 19:00
5 - 1  
Sön 21/4 16:15
0 - 0  
Sön 21/4 09:30
0 - 2  
 
 
Våra Sponsorer