Samling:16:45
Oavgjort mot Arnäs/Själevad
2023-05-30 21:11

En tajt men välspelad match slutade oavgjort 2-2.

Matchen mellan två lag som vill spela boll och hålla bollen inom laget, slutade med delad pott.

Vi snackade innan matchen om att vi måste lyfta oss, vara noggrann och på tå redan från start, till skillnad mot de två senaste matcherna. Det var bättre men även i första halvlek blev lite för försiktiga. Arnäs styrde spelet dem första 20-25 min och vi hade svårt att komma framåt. Arnäs vann slaget om mittfältet och lyckades hitta spel mellan mittfält och försvar. Men en justering av positionerna efter 25 min så fick vi bättre kontroll och lyckades ta oss in i matchen spelmässigt. Tyvärr så lyckas Arnäs stressa fram ett misstag i vårt uppspel och skapa ett friläge till 1-0, vilket stod sig till paus.

Några byten i halvtid, Anna S för Madeleine P och Britta Ö för Livia B och pushning att komma ut ännu mer på tå så lyfter vi oss i andra halvlek.

Vi vinner fler och fler bollar på mitten och kan med det flytta upp spelet och komma in i motståndarnas SO. Dem heta målchanserna uteblir dock i spelet men det skapar hörnor, många hörnor som vi skapar flera chanser på

Efter en av dem där Felicia vinner nickduellen och bollen Efter lite studsande petas in av Felicia till 1-1.

Men säg den glädje som vara, Arnäs kommer i en spelvändning och vinner bollen högt efter en duell och kommer till avslut till 2-1.

Vi går inte ner oss för det utan fortsätter att lyfta upp spelet, går över till 3 backslinje och gör några byten till. Wilma G för Kajsa Ö och Tyra P för Jennifer Å.

Spelet böljar fram och tillbaka men ett lite övertsg för oss som kommer närmare mål, även om Arnäs skapar ett antal lägen också. Vi skapar mest hörnor på våra framstötsr men då vi slår bra hörnor och är bra med på dem så blir det målchanser flera gånger. På en av dessa hörnor så vinner vi återigen nivkduellen och på returen petar Tyra P in bollen efter att ha varit på planen i endast några minuter.

Efter det skapar båda lagen några halvchanser men resultatet står sig matchen ut.

Summerar vi det hela så ett ganska rättvist resultat där Arbäs var bäst i första men vi något hetare I andra.

Vi summerar matchen med att det är ett fall framåt där vi göt fler bra saker men behöver lyfta oss ytterligare för sitt verkligen få ut den potential som finns i laget. Allt börjar med försvarsspelet och när vi sätter det så kommer anfallsspelet på köpet. För att lyckas behöver vi vara än.mer Albert, prata mer och ta plats på plan och inte låta motståndarna styra vad som sker och ska ske.

Nu får vi träna en dryg vecka till nästa torsdag då det är match BIK hemma på Biggevallen. Premiär på hemmagräset.

Så kom och stötta tjejerna då!

Matchens stjärnor

3 Emilia J - mycket bra och stabil och gjorde flera avgörande ingripanden.

2 Cornelia S - blev bättre och bättre ju längre matchen gick, låg bakom det mesta framåt

1 Maja U - samma där blev bättre och bättre ju längre matchen gick och var framförallt stark i defensiven.